Проект, он же виртуальный клуб, создан для поддержки
и сочетания Швеции и Русскоязычных...
Шведская Пальма > Policy. Användarvillkor

Användarvillkor på Svenska Palmen. Policy

v 2.8.1

läs på ryska...


§ 1. Allmänna föreskrifter

§ 2. Forum

§ 3. Privata annonser

§ 4. Regler för publicering av artiklar

§ 5. Fotogalleri


§ 1. Allmänna föreskrifter

1.1. Reglerna för inlägg på webbplatsen är inte begränsade till detta skriftliga dokument. Vid en konfliktsituation fattas beslutet av moderatorer och administratör.

1.2 Alla författare till eventuella publikationer på webbplatsen anses ha läst och samtyckt till dessa regler. Okunskap om reglerna är inte en förmildrande omständighet. Inlägg och publikationer som bryter mot dessa regler kan raderas av portaladministrationen utan förvarning.

§ 2. Forum

Det är förbjudet  att förolämpa andra deltagare i diskussionen, samt använda oanständigheter i någon form.

 Manifestationer av interetniskt hat är förbjudna.

Information som bryter mot gällande svensk lagstiftning är förbjuden.

§ 3. Privata annonser

3.1 Användare kan gratis lägga ut privata annonser i annonsdelen. Annonserna publiceras direkt efter att de lämnats in och hamnar högst upp på listan över gratisannonser. För varje annons bestäms en publiceringstid (enligt publiceringstabellen). Efter att publiceringstiden gått ut hamnar annonsen i arkivet, där den fortsatt finns tillgänglig för sökning, men den återfinns inte längre i huvudlistan.

3.2 Publicering av annonser som bryter mot svensk lag är förbjuden.

3.2.1. Piratkopior och förfalskningar

Det är inte tillåtet att annonsera piratkopior och förfalskningar av t.ex. märkesprodukter, CD/DVD, programkort eller dator/TV-spelsprogramvara. När du säljer märkesprodukter måste du därför intyga att varan är original. Olaglig annonsering kan leda till straffansvar för annonsören..

3.2.2. Olagliga varor

Varor som inte är tillåtna att sälja enligt svensk lag får inte annonseras. Här följer några exempel på olagliga varor. Denna lista ska endast anses som exemplifierande och inte uttömmande..

 • Alkohol, narkotika, tobak
 • Vapen
 • Läkemedel
 • Vissa kemiska preparat (t.ex. kvicksilver)
 • Sprängämnesprekursorer
 • Förfalskade mynt och sedlar
 • 3.2.3. Otillåtna tjänster

 • Försäljning av adresser
 • Skenäktenskap
 • Arbetsfria inkomster via internet
 • Marknadsföring över nätet, ”lyckobrev”
 • Magi och trollkonster
 • 3.2.4. Förnedrande och kränkande innehåll. Reklamannonser där innehållet kan uppfattas som förnedrande eller kränkande av grupper av människor och/eller enskilda personer accepteras inte. Kränkande bilder är inte tillåtna.

  3.3 Flood (flerfaldig upprepning av poster) i annonsdelen bestraffas genom avstängning (banning) av användaren.

  3.4 Det är förbjudet att skriva annonstext MED VERSALER, sådana annonser tas bort utan förvarning. Vid upprepade brott mot regeln bestraffas användaren med avstängning.

  3.5 Annonsera som inte betraktas som lokala (och vänder sig till det ryskspråkiga Sverige) välkomnas inte och kan tas bort.

  3.6. I samband med moderering av annonserna har systemadministratören befogenhet att på egen hand bedöma innehållet i annonser och ta bort allt som är tvivelaktigt.

  3.7. Oregistrerade användare kan lägga till annonser. Sådana annonser publiceras under namnet Gäst. Sådana annonser går inte att självständigt ta bort och/eller redigera i efterhand. Administratören för annonsdelen ansvarar inte för att annonser tas bort i tid, inte ens om användaren skrivit något fel i texten, som kan innebära svårigheter för denne.

  3.7.1. Alla personuppgifter (adress, telefonnummer och namn) som användare upp måste personligen tillhöra den användare som lämnat in annonsen. Annonser som, sparas med IP-adress och datoruppgifter, och om det uppkommer kontroversiell uppgifterna överlämnas till polisen.

  3.7.2. Om en annons lämnats under namn av en Gäst och författaren behöver rätta eller ta bort tidigare lämnad information så kan en sådan begäran göras via kontaktformuläret. Administratörerna är emellertid negativt inställda till sådana förfrågningar, och de kan handläggas i upp till 14 dagar. För att undvika svårigheter är det bäst att registrera sig och gå in på Palmen under eget namn, och sen lägga till, redigera och ta bort annonser på egen hand.

  3.8. När en annons lagts till och sen betalts kommer den genast upp som gratisannons och inkluderas av systemadministratören efter kontroll och betalning. Kontroll och inkludering av annonser sker ett antal gånger i veckan. I sällsynta fall kan fördröjningen bli upp till 5-7 dagar.

  § 4. Regler för publicering av artiklar

  4.1 Ansökningar om att lägga ut artiklar skickas via formuläret. Efter att ha granskat materialet bestämmer redaktionen vilken kategori din artikel passar bäst.

  4.2 Artiklar ska innehålla svenska ämnen.

  § 5. Regler för publicering av bilder

  5.1 Registrerade medlemmar har möjlighet att lägga till fotografier på svenska ämnen (städer, natur, symboler, händelser, etnicitet etc.) till Fotogalleriet, enligt tillgängliga Temagrupper.

  5.2 Det är förbjudet att publicera upphovsrättsskyddade fotografier av andra.

  5.3 Publicering av fotografier som främjar våld och pornografi är förbjudet.

  5.4 Tillagda bilder modereras. Moderatorn kan ta bort, flytta till andra avsnitt, ändra beskrivningsfälten och redigera själva bilden efter eget gottfinnande.

  5.5 För användare som lägger till bilder vars innehåll inte överensstämmer med det svenska temat (5.1) finns en särskild avdelning ”Privat”..


  Om du har konstruktiva förslag för att ändra eller lägga till dessa regler, skriv gärna i denna forumtråd.

  på svenska
  Русско-Шведский словарь
  Русско-Шведский словарь для мобильного телефона и планшета. 115 тыс слов
  Каталог ссылок

  В Стокгольме:

  23:45 13 июля 2024 г.

  Курсы валют:

  1 EUR = 11,383 SEK
  1 RUB = 0,14 SEK
  1 USD = 10,47 SEK

  Рейтинг@Mail.ru


  Svenska Palmen © 2002 - 2024